KNAW/Faces of Science

Faces of Science bericht 1Julian Schaap als jonge promovendus aan de slag bij Faces of Science

Wat houdt het eigenlijk precies in om wetenschapper te zijn? Faces of Science is een platform waar jonge promovendi door middel van blogs en filmpjes ons de kans bieden om een kijkje te nemen in hun dagelijks bestaan in de wetenschap. Wetenschappers van allerlei verschillende disciplines en universiteiten werken hier samen aan mee om ons het best mogelijke inzicht te bieden.

Faces of Scienes heeft gisteren bekend gemaakt dat er twaalf nieuwe jonge promovendi verslag gaan doen. Een van deze promovendi is Julian Schaap die zich als PhD kandidaat en lector aan de ESHCC bezighoudt met kunst en cultuur. Momenteel doet hij onderzoek naar de link tussen groepen in de samenleving en muziekgenres. Zo is rock een opvallend “wit” en mannelijke genre. Dit onderzoek richt zich op de ongeschreven wetten die zorgen voor de koppeling tussen ras/etniciteit, gender en genre door critici, fans en consumenten van rockmuziek in Nederland en de Verenigde Staten. Lijkt jou dit interessant? Houd de website dan goed in de gaten, want binnenkort zullen de nieuwe Faces live te volgen zijn!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.